Detalii Servicii

Elongatii Vertebrale

elongatii vertebrale la fiziotik

⚠️ Ce este elongatia sau tractiunea vertebrala, (denumita uneori si decompresie vertebrala)?
✔ In esenta este vorba despre aplicarea unei forte de tractiune asupra tesuturilor cu scopul de a intinde tesuturile moi (muschi, tendoane, ligamente) si de a indeparta suprafetele articulare, pentru a amorsa procese reparatorii locale.
✔ Prin aceste noi echipamente moderne, confortabile prin care elongatia vertebrala se poate executa cu maxima eficienta si siguranta pentru pacient, echipamente care permit un control precis al fortei si timpului de tractiune si a unghiului de aplicare a fortei de tractiune asupra coloanei vertebrale.

⚠️ Cum se realizeaza o elongatie vertebrala?
✔ Astazi elongatiile se fac din pozitia culcat, mai confortabil, pe o masa de tratament speciala, care are un segment mobil care se deplaseaza odata cu pacientul, anuland astfel fortele de frecare care apar intre corpul pacientului si masa.
✔ Forta de tractiune este aplicata de un dispozitiv special, computerizat, care poate fi setat sa traga cu o anumita viteza, sa faca pauze intre etapele de tractiune sau sa tina forta de tractiune constanta o anumita perioada de timp, sa aplice traciunea pe o directie anume, in functie de necesitatile pacientului. In acest fel, elongatia devine un tratament personalizat, perfect adaptat problemei de tratat.
✔ Pe perioada terapiei pacientrul va fi supravegheat permanent si terapia poate fi oricand intrerupta daca apar reactii neplacute (ameteli, dureri de cap, mici ascensiuni tensionale sau atacuri de panica).

Indicatii Terapeutice

✔ Elongatiile vertebrale se indica pentru dureri lombare si cervicale subacute sau cronice de cauza discala (discopatii sau hernii de disc), musculoligamentara sau prin afectarea articulatiilor interapofizare posterioare.
✔ Hernia de disc cervicala si lombara este o indicatie pentru aceasta terapie, dar ea nu se aplica in orice conditii si pentru orice hernie.
✔ Herniile cu sindrom dural sau vertebral marcat, cele hiperalgice sau cu afectare neurologica mare sunt contraindicate. Este necesara consultatia si recomandarea medicului specialist de recuperare inainte de a face acest tratament.
✔ Elongatia poate face coloana mai flexibila, relaxeaza musculatura paravertebrala contractata, intinde ligamentele si le face mai flexibile, reduce subluxatiile care exista in articulatiile interapofizare, cresc hidratarea discului intervertebral si amelioreaza microcirculatialocala.

Numar Sedinte

Va recomandam 6 sedinte pentru ca tratamentul sa aiba efectul dorit.

Contraindicatii

Exista si contraindicatii pentru aceasta terapie,care privesc afectiuni ale coloanei vertebrale si anume: osteoporoza, tumorile maligne si infectiile vertebrale, discita (infectia discului intervertebral), fracturile spinale, cifoscolioze importante, boli inflamatorii vertebrale.
Intalnim si contraindicatii care tin de alte afectiuni interne cum sunt: hipertensiunea arteriala necontrolata, insuficienta cardiaca, anevrisme, tulburari de ritm cardiac, afectiuni ale arterelor carotide sau vertebrale, sarcina, afectiuni abdominale si din sfera psihiatrica.