Detalii Servicii

Termoterapie (Impachetare Cu Parafina)

Termoterapia – Impachetare cu Parafina
Sedinte de aplicatie parafina.

Impachetarile cu parafina constau in aplicarea parafinei pe o anumita regiune a corpului. Este o procedura des intalnita si cu vechime in ceea ce priveste procesul de recuperare medicala. Combinata cu alte proceduri (masaj, kinetoterapie), grabeste procesul de recuperare.

Actiunea parafinei se datoreaza factorului termic, ea determinand o incalzire uniforma a zonei unde este aplicata de pana la 38-40°C si o crestere intensa a circulatiei, in tesuturile subcutanate. Parafina inmagazineaza caldura si o cedeaza lent organismului, pe masura ce se raceste. Efectul local este cel de stimulare, urmat de un raspuns de vasodilatatie periferica.

Indicatii:
Afectiuni reumatismale degenerative si inflamatorii; Sindrom algic; Suferinte ale sistemului nervos periferic; Circulatie periferica deficitara (sindromul mainilor si picioarelor reci); Redarea mobilitatii; Spasmul si contractura musculara; Mialgia tensionala; Producerea hiperemiei; Accelerarea proceselor metabolice; Resorbtia hematoamelor; Bursita, tenosinovita; Fibrozita, fibromialgia; Tromboflebita superficiala; Inducerea vasodilatatiei pe cale reflexa; etc.

Impachetari Cu Parafina
• determină eliminarea și arderea grăsimilor, împiedicând formarea nodulilor adipoși.
• calmează durerile reumatice.
• eliminarea toxinelor și a apei din țesuturi pielea devine mai fină și mai elastică.
• aspectul de coajă de portocală se diminuează vizibil de la o sedință la alta.
• curață și tonifică în profunzime.
• stimulează circulația sanguină.
• hidratează pielea uscată pentru mai multe zile.

Efecte

Efect analgezic; efect decontracturant; Producerea vasodilatatiei capilare; Acumularea de caldura la nivelul pielii si a tesutului muscular; Modificari circulatorii locale, la distanta si in profunzime; Scadrea inflamatiei; Stimularea procesului de termoreglare periferica.

Numar Sedinte

Va recomandam 10 sedinte pentru un tratament eficient.

Contraindicatii

Impachetarile cu parafina nu sunt recomandate in urmatoarele cazuri:
- inflamatii acute;
- insuficienta cardiorespiratorie;
- hipertensiune arteriala;
- afectiuni dermatologice;
- afectiuni canceroase;
- in perioada sarcinii.