Detalii Servicii

Masaj

masaj terapeutic

MASAJUL TERAPEUTIC
Prin masaj se inţelege un grup de exerciţii mecanice de tip manual sau tehnic prin care, luându-
se contact cu tegumentul, se efectuează diferite manevre, în scop igienic, profilactic sau terapeutic şi
recuperator. Aceste manevre stimulează pielea, determinând reacţie vasculară, biochimică, de
stimulare senzitivă şi induce reacţii de tip reflex în vecinătatea zonei de masaj sau la distanta.

TIPURI DE MASAJ MANUAL EFECTUAT DE CĂTRE MASEUR: 
a) masajul clasic

  • tehnici clasice – principale: netezirea, fricţiunea, frământat, tapotament, vibraţia;
  • complementare: cernutul, rularea, presiunea şi tensiunile, tracţiuni, scuturări, elongaţiile, pensări,
    ciupiri

b) masajul reflex 

  • masajul ţesutului conjunctiv
  • masajul reflex segmentar

Terapia prin masaj promoveaza sanatatea sustinind propriile procese ale organismului.
Terapia prin masaj actioneaza benefic asupra corpului in intregime. Masajul imbunatateste circulatia singelui si limfei. Pentru ca intregul corp sa fie sanatos, toate celulele sale trebuie sa fie sanatoase. Celulele individuale ale corpului depind de o alimentare din abundenta cu singe si cu limfa, deoarece aceste fluide aduc nutrienti si oxigen si indeparteaza deseurile si toxinele. Astfel, este usor de inteles importanta bunei circulatii pentru sanatate si efectul benefic al masajului pentru
intreg corpul.

Beneficiile terapiei prin masaj:

  • Intensifica circulatia sangvina. Acest lucru inseamna ca organele vitale si tesuturile primesc mai mult oxigen si substante nutritive.
  • Stimuleaza fluxul limfatic. In felul acesta, sistemul natural de aparare al organismului este pregatit sa lupte impotriva invadatorilor toxici.
  • Relaxeaza muschii suprasolicitati. Persoanele supraponderale, cu o conditie fizica deficitara, sau cele care se forteaza in timpul activitatii profesionale sau al exercitiilor fizice se pot confrunta cu astfel de probleme.
  • Reduce spasmele si crampele musculare. Acestea intervin atunci cand un muschi se contracta in mod involuntar si fortat, cu imposibilitatea relaxarii. Sunt frecvente printre atletii de anduranta, dar si printre persoanele care desfasoara activitati fizice solicitante.
  • Creste flexibilitatea articulatiilor. Masajul este indicat dupa perioade lungi de repaus, in cazul persoanelor care au suferit imobilizari in urma luxatiilor sau a unei interventii chirurgicale. Masajul implica si exercitii fizice si de stretching pentru muschii atrofiati.
  • Stimuleaza eliberarea de endorfine. Cunoscute si drept analgezice naturale ale corpului, acestea sunt substantele chimice care ne fac sa ne simtim bine. Productia de endorfine creste in timpul masajului, conferindu-i organismului un plus de energie si de buna-dispozitie.
  • Ajuta la recuperare. Masajul reduce aderentele post-chirurgicale si edemul si poate fi utilizat pentru diminuarea si realinierea tesutului cicatricial, dupa ce vindecarea a avut loc.
  • Calmeaza durerile. In cazul persoanelor care sufera de migrene, scade probabilitatea necesitatii medicamentelor.
  • Este detoxifiant. Masajul ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
  • Sporeste imunitatea. Masajul medical poate contribui la cresterea numarului celulelor albe, care sunt vitale pentru pastrarea imunitatii organismului.
  • Este relaxant. Masajul reduce considerabil nivelul de stres, ajutand la vindecarea depresiei.

Alte Beneficii

- determina modificari in structura singelui. Imbogatindu-l cu oxigen cu 10-15 la suta mai mult.
- poate ajuta detensionarea muschilor contractati si ii poate stimula pe cei slabiti, flasci. Acest echilibru muscular poate ajuta postura si promova eficienta in miscari. Masajul nu mareste in mod direct forta musculara, insa poate grabi recuperarea dupa oboseala ce survine in urma exercitiilor. In acest fel, este posibil sa se realizeze mai multe exercitii si antrenament, ceea ce in timp fortifica muschii si imbunatateste conditia fizica. De asemenea, masajul intinde usor muschii si tesuturile, sustinind mentinerea elasticitatii lor.
- mareste secretiile si excretiile corpului. S-a demonstrat ca masajul mareste producerea sucurilor gastrice, salivei si urinei. De asemenea, are loc o excretie marita de nitrogen, fosfor anorganic si clorura de sodium (sare), ceea ce mareste rata metabolica (utilizarea materialului absorbit de catre celulele corpului).
- echilibreaza sistemul nervos calmindu-l sau stimulindu-l, in functie de ce efect are nevoie individul in acel moment.
-  imbunatateste starea pielii. Masajul actioneaza in mod direct asupra functiei glandelor sebacee (uleioase) si glandelor sudoripare, care mentin pielea lubrefiata, curata si racoroasa. O piele dura, lipsita de elasticitate, poate deveni moale si supla.
- influenteaza organele interne. Prin stimularea directa sau indirecta a nervilor ce alimenteaza organele interne, vasele de singe ale acestor organe se dilata si permit o alimentare marita cu singe.

Numar Sedinte

Pentru rezultate optime va recomandam 10 sedinte de masaj.

Contraindicatii

La recomandarea medicului specialist.